Case-study: Αύξηση του τζίρου του Gang Clothing μέσω του Klaviyo Email Marketing

Στο Case-Study του Project: Gang Clothing, θα εξετάσουμε την απόδοση του E-mail Marketing που στήσαμε στο πασίγνωστο Streetwear Fashion E-shop, Gang Clothing.

Αναπτύξαμε το Email Marketing του Gang Clothing στην Νο.1 πλατφόρμα παγκοσμίως - Klaviyo -με την έχουμε την τιμή να είμαστε Offιcial-Partners!

Με λίγα λόγια: Το Gang Clothing, μια e-commerce εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των streetwear ρούχων και των αξεσουάρ, απευθύνθηκε σε εμάς με σκοπό να της βελτιώσουμε το email marketing της και να επιτύχει αυξημένες πωλήσεις και μια καλύτερη εμπειρία για τον πελάτη.

Το Challenge: Το Gang Clothing, αντιμετώπιζε έντονα το φαινόμενο της αυξημένης ανταγωνιστικότητας στον χώρο του e-commerce καθώς επίσης από τους χιλιάδες εγγεγραμμένους στο email χρήστες, ήταν ελάχιστοι εκείνοι οι οποίει άνοιγαν τα emails... Δηλαδή, ενω ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών ήταν αρκετά υψηλός, η αναλογία αγορών ανά email, το open rate καθώς και το click rate ήταν πολύ πολύ χαμηλά..

 Στην Mad Wolves Media, διαθέτουμε εξειδικευμένους ειδικούς για το E-mail Marketing, κατευθύνοντας τα Ελληνικά δεδομένα με τις τελευταίες στρατηγικές E-mail Marketing του εξωτερικού

Πως κινηθήκαμε:

  1. Καθαρίσαμε την λίστα των ανενεργών χρηστών: Αφού στείλαμε καμπάνιες που μας έδειξαν ποιοι χρήστες είναι πραγματικά ενεργοί - προχωρήσαμε σε καθαρισμό της λίστας και αφαίρεση των ανενεργών χρηστών πετυχαίνωντας εξοικονόμιση μηνιαίου κόστους 70%.

  2. Αναλύσαμε τα δεδομένα των χρηστών: Εξετάσαμε τα δεδομένα των χρηστών του Gang Clothing και τους κατηγοριοποιήσαμε σε διάφορες ομάδες βάσει των προτιμήσεων και της συμπεριφοράς τους.

  3. Σχεδιάσαμε εξατομικευμένες καμπάνιες: Δημιουργήσαμε εξατομικευμένες καμπάνιες με στόχο να προσφέρουμε προϊόντα και προσφορές που να ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε ομάδας πελατών.

  4. Χτίσαμε σύστημα αυτοματοποιημένων E-mails: Δημιουργήσαμε ένα πλήρες σύστημα αυτοματοποιημένων Ε-mail που αποστέλνονται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές όπως εγγραφή, εγκατάλειψη καλαθιού, καλοσώρισμα κλπ.

  5. Κάναμε εξέταση και αναπροσαρμογή: Παρακολουθήσαμε πολύ στενά τα αποτελέσματα των καμπανιών που τρέξαμε αποκωδικοποιώντας τα Analytics του Klaviyo και τα επαναπροσαρμόσαμε όσο ήταν απαραίτητο.

Τα αποτελέσματα μας:

  • Πετύχαμε αύξηση του ποσοστού ανοίγματος email κατά 124% (πάνω απο διπλάσιο απο πριν)
  • Πετύχαμε αύξηση του ποσοστού κλικ κατά 80%
  • Πετύχαμε αύξηση των πωλήσεων μέσω e-mail κατά 458.9% σε σχέση με την περίοδο πριν αναλάβουμε το E-mail Marketing του Gang.

Τι συμπέρασμα προέκυψε:

Το προηγμένο σύστημα Ε-mail marketing της Mad Wolves μέσω της πλατφόρμας Klaviyo έφερε στo Gang Clothing εκτόξευση στο τζίρο του καθώς επίσης βελτίωσε και συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία των πελατών ενώ παράλληλα χτίζει σχέσεις με τους χρήστες! 

Τέλος, είναι αρκετά σημαντικό να τονιστεί το γεγονός ότι, όλο αυτό επιτεύχθηκε με το μικρότερο έξοδο που θα μπορούσε να έχει μια διαφημιστική καμπάνια μιας επιχείρησης!

Ενδιαφέρεσε για αντίστοιχα αποτελέσματα στην δική σου επιχείριση;

Ανακαλύψτε το απεριόριστο δυναμικό του e-mail marketing με την Mad Wolves Media. Επικοινώνησε μαζί μας στο 2104441262 ή μέσω της φόρμας μας ΕΔΩ και θα σου λύσουμε κάθε απορία.